Naputak o boravku djece u vrtiću od 19.5.2020. godine

Poštovani roditelji!

Molimo vas da se savjesno i odgovorno pridržavate sljedećih napomena prilikom dovođenja, odvođenja i boravka vaše djece u vrtiću, od utorka 19.5.2020. godine.

  1. Vrtić radi od 6 i 30 do 17,00 sati, svakim radnim danom.
  2. Djecu dovodite u vrtić do ulaznih vrata, pozvonite na interfon svoje skupine i sačekate da odgajateljica dođe po vaše dijete. Dijete predajete i preuzimate na ulazu u  vrtić. Pri tome morate nositi zaštitnu masku i rukavice.  Prilikom primopredaje djeteta, prema Preporukama za rad predškolskih ustanova (koje ćemo vam objaviti u privitku) dužni ste odgajateljici priopćiti djetetovu tjelesnu temperaturu koju ste izmjerili kod kuće. Odgajateljica će evidentirati podatak koji ste joj dali.
  3. Roditelji djece iz jaslica u jedinicama „Mrvica“ i „Radobolja“  pozvonit će svojim odgajateljicama i izravno proći do svojih skupina  bez nepotrebnih zadržavanja u vrtiću .
  4. Ukoliko više roditelja istovremeno dođe na ulaz vrtića molimo vas da se držite pravila o sigurnosnom razmaku i budete strpljivi. Ako imate bilo kakvih specifičnih pitanja i potrebe za duljim razgovorom s odgajateljicama obavite to na način koji će vam odgajateljice  odrediti za sredstvo komunikacije. Budući da imamo stroga sigurnosna pravila o boravku djece i uposlenika, dopustimo odgajateljicama da imaju sve vrijeme za djecu i skrb o njima.
  5. Svi koji imaju potrebu komunicirati sa stručnim suradnicima (psiholog, pedagog, logoped) također će moći dogovoriti način komunikacije.
  6. Molimo vas da djecu pripremite za polazak u vrtić na način da im objasnite da će ih njihove odgajateljice dočekati na vratima, da će imati maske, da će dobiti neka nova pravila u vrtiću vezana za pranje ruku, obuću,odjeću, raspored sjedenja i odmaranja, te da će im to sve odgajateljice objasniti. Također, recite djece da su ih se odgajateljice jako zaželjele, da se raduju susretu s njima i da su za njih pripremili puno lijepih i zanimljivih aktivnosti.
  7. Također vas molimo da pažljivo proučite sve obavijesti koje smo objavili i da prihvatite činjenicu da se moramo pridržavati pravila koja su nam zadana. Svatko od nas može imati osobno mišljenje o ovoj situaciji ali kada je sigurnost i dobrobit djece u pitanju ne smije se eksperimentirati i proizvoljno postupati.
  8. Ne zaboravimo da korona virus do sada nije pohađao naš vrtić i da ga ni dalje ne želimo primiti, pa je na svima nama da se potrudimo da tako i ostane.

Iskreno se radujemo ponovnim susretima!

Attachments

Komentari su zatvoreni.